The (INGREDIENTS)
1• Mince 1/2 kg
2• Onion 750 gms (chopped)
3• Garlic 1 clove (crushed)
4• Ginger 2 inch piece (crushed)
5• Green chillies ' Green coriander as required
6• Hot spices Pinch (crushed)
7• Red chillies 1 Tablespoon spoon (crushed)
8• Salt as required
9• 2 tomatoes (chopped)
10• Ghee 125 g
Recipe:
Heat ghee in a pot and add the third part of chopped onion and fry it until it turns almond color add garlic and ginger and fry it then add minced meat and fry it when it is fried well then add salt in it. , chillies, green chillies and
Add tomatoes and fry them while sprinkling water, then add enough water to dissolve the mince in it. Now let it cook on low flame. When the mince is dissolved and the water dries up, fry it again and while frying, add the rest of the chopped onions to it and mix it well. Let it simmer on low flame for about fifteen minutes. When the onion is cooked i.e. it is not mixed in the mince and it is not raw, then take it out, sprinkle hot spices and add chopped coriander and put a lid on it. And sprinkle lemon juice on it and drink it with warm beans.
Mince and onion is an exemplary blend in numerous foods, especially in English and Irish cooking.
Mince alludes to finely slashed meat, generally hamburger, yet it can likewise be pork, sheep, or poultry. It is ordinarily utilized in dishes like meatballs, burgers, shepherd's pie, and Bolognese sauce.
Onion is a vegetable that has a place with the allium family and is generally utilized in cooking. It has an impactful and sweet flavor and can be eaten crude or cooked. Onions are generally utilized in many dishes as an enhancing fixing, including soups, stews, curries, and sautés.
Mince & Onion Classic Combination
At the point when mince and onion are joined, they make a tasty and exquisite flavor profile that improves the flavor of many dishes. The onions add pleasantness and profundity of flavor to the meat, while the meat gives surface and protein. This mix is a famous filling for exquisite pies, baked goods, and meat dishes, and it is much of the time utilized as a base for the overwhelming majority customary English and Irish recipes.
Notwithstanding the exemplary blend of mince and onion, different fixings can likewise be mixed it up of flavors and surfaces. For instance, carrots, celery, and garlic can be added to make a mirepoix base, which is regularly utilized in French cooking.
Spices and flavors can likewise be added to improve the kind of mince and onion dishes. Normal spices incorporate thyme, rosemary, and inlet leaves, while flavors like cumin, paprika, and bean stew powder can add intensity and profundity of flavor.
Mince and onion can likewise be utilized as a filling for exquisite pies and cakes. One well known dish is the Cornish pale, a heated baked good loaded up with minced hamburger, onion, potato, and swede. In Scotland, mince and tatties is an exemplary dish made with minced hamburger and potatoes.
Mince and onion can likewise be utilized as a garnish for pizza, as on account of the exemplary English dish, the "meat feast" pizza, which is finished off with a blend of various sorts of minced meat, including hamburger, pork, and chicken, as well as onions and different fixings.
By and large, the mix of mince and onion is a flexible and delectable fixing that can be utilized in a wide assortment of dishes to add flavor and surface.
in urdo language:
اجزاء)
1• 1/2 کلو کیما
2• پیاز 750 گرام (کٹی ہوئی)
3• لہسن 1 لونگ (پسا ہوا)
4• ادرک 2 انچ کا ٹکڑا (پسی ہوئی)
5• ہری مرچیں ہری دھنیا حسب ضرورت
6• گرم مصالحہ چٹکی بھر (پسا ہوا)
7• لال مرچ 1 کھانے کا چمچ (پسی ہوئی)
8• نمک حسب ضرورت
9• 2 ٹماٹر (کٹے ہوئے)
10• گھی 125 گرام
نسخہ:
ایک دیگچی میں گھی گرم کریں اور کٹی ہوئی پیاز کا تیسرا حصہ ڈال کر بادام کا رنگ آنے تک بھونیں اس میں لہسن اور ادرک ڈال کر بھونیں پھر گوشت کا قیمہ ڈال کر بھونیں جب اچھی طرح بھون جائے تو اس میں نمک ڈال دیں۔ ، مرچ، ہری مرچ اور
ٹماٹر ڈالیں اور پانی چھڑکتے ہوئے بھونیں، پھر اتنا پانی ڈالیں کہ اس میں کیما گل جائے۔ اب اسے ہلکی آنچ پر پکنے دیں۔ جب کیما گل جائے اور پانی خشک ہو جائے تو اسے دوبارہ بھونیں اور فرائی کرتے وقت اس میں باقی کٹی ہوئی پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اسے ہلکی آنچ پر تقریباً پندرہ منٹ تک پکنے دیں۔ جب پیاز پک جائے یعنی قیمہ میں مکس نہ ہو اور کچا نہ ہو تو اسے نکال کر گرم مصالحہ چھڑک کر کٹا ہوا دھنیا ڈال کر اس پر ڈھکن لگا دیں۔ اور اس پر لیموں کا رس چھڑک کر گرم پھلیوں کے ساتھ پی لیں۔
کیما اور پیاز کا کلاسیکی امتزاج.
اس مقام پر جب کیما اور پیاز کو ملایا جاتا ہے، وہ ایک لذیذ اور شاندار ذائقہ دار پروفائل بناتے ہیں جو بہت سے پکوانوں کے ذائقے کو بہتر بناتا ہے۔ پیاز گوشت میں لذت اور ذائقہ کی گہرائی کا اضافہ کرتے ہیں، جبکہ گوشت سطح اور پروٹین دیتا ہے۔ یہ مکس شاندار پائی، سینکا ہوا سامان، اور گوشت کے پکوانوں کے لیے ایک مشہور فلنگ ہے، اور اس کا زیادہ تر وقت انگریزی اور آئرش کی روایتی پکوانوں کے لیے ایک بنیاد کے طور پر استعمال ہوتا ہے۔
کیما اور پیاز کے مثالی امتزاج کے باوجود، مختلف فکسنگز کو اسی طرح ذائقوں اور سطحوں میں ملایا جا سکتا ہے۔ مثال کے طور پر، گاجر، اجوائن اور لہسن کو mirepoix بیس بنانے کے لیے شامل کیا جا سکتا ہے، جو فرانسیسی کھانا پکانے میں باقاعدگی سے استعمال ہوتا ہے۔
کیما اور پیاز کے پکوان کی قسم کو بہتر بنانے کے لیے مصالحے اور ذائقے بھی شامل کیے جا سکتے ہیں۔ عام مسالوں میں تھیم، روزمیری، اور انلیٹ پتے شامل ہوتے ہیں، جبکہ ذائقے جیسے زیرہ، پیپریکا، اور بین سٹو پاؤڈر ذائقہ کی شدت اور گہرائی کو بڑھا سکتے ہیں۔
کیما اور پیاز کو بھی شاندار پائی اور کیک کے لیے بھرنے کے طور پر استعمال کیا جا سکتا ہے۔ ایک مشہور ڈش کارنیش پیلا ہے، ایک گرم پکا ہوا اچھا جو کیما بنایا ہوا ہیمبرگر، پیاز، آلو اور سویڈن سے بھرا ہوا ہے۔ اسکاٹ لینڈ میں، کیما اور ٹیٹی ایک مثالی ڈش ہے جو کیما بنایا ہوا ہیمبرگر اور آلو کے ساتھ بنایا جاتا ہے۔
کیما اور پیاز کو بھی پیزا کے لیے گارنش کے طور پر استعمال کیا جا سکتا ہے، جیسا کہ انگریزی کی مثالی ڈش، "میٹ فیسٹ" پیزا کی وجہ سے، جو مختلف قسم کے کیما بنایا ہوا گوشت، بشمول ہیمبرگر، سور کا گوشت اور چکن کے مرکب سے ختم ہوتا ہے۔ نیز پیاز اور مختلف فکسنگ۔
بڑے پیمانے پر، کیما اور پیاز کا مکس ایک لچکدار اور لذیذ فکسنگ ہے جسے ذائقہ اور سطح کو شامل کرنے کے لیے پکوان کی وسیع اقسام میں استعمال کیا جا سکتا ہے۔
0 Comments