THE (INGREDIENTS) we need for Goat legs.


1• 8 Goat legs.


2• onions 250 grams (finely chopped).


3• Ginger 25 grams (grind).


4• Garlic 50 grams (peel and grind).


5• Yogut 50 grams.


6• kong 8 cinnamon sticks Two 2 inch pieces.


7• (ground) Turmeric, salt and pepper to taste          Dried coriander one teaspoon.


8• hot spices one teaspoon (ground) .


9• green coriander a little (chopped).


10• ghee as required.


RECIPE:


Wash the rice well and put it in a cooker, add enough water to it


 Do not fill the cooker to the brim. Rather, it should be water up to three-thirds


 Now add crushed garlic and salt to it, add cloves and cinnamon, close the cooker and keep it for cooking. When the cooker starts running, let it run for half an hour, then take it off and the meat will be cooked. Now grind some onion. Heat ghee in an open-mouthed pot and add chopped onion to almond color, then add minced onion, garlic and ginger and fry well. Fry it little by little, add curd to it and fry it when the curd water is boiling.


 If it becomes dry, take out the fruit from the yakhni and add it and fry it, then add all the yakhni to it and if you want to add a little water to the cooker, put it and cook it. When the broth is as desired, take it off, add hot spices and coriander to it and serve it.


IN URDU LANGUAGE:


          



بکری کے پاے کے لیے ہمیں۔ (اجزاء) کی ضرورت ہے۔


 1• پائے 8 عدد.


2• (پیاز 250 گرام (باریک کاٹ لیں                              


3• ادرک 25 گرام (پیس لیں).                                      


4• لسن 50 گرام (چھیل کر پیس لیں).                          

 

5• دی 50 گرام.                                                        


6• لونگ 8 عدد دار چینی 2 انچ کے دو ٹکڑ،۔                    


7• ہلدی، نمک اور مرچ حسب ذائقہ.                              


8• سوکھا دھنیہ ایک چائے کا چمچ (پسا ہوا).                   


9• گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ (پساہوا).                     


10• ہرا دھنیہ تھوڑا سا (کاٹ لیں).                                 


11• گھی حسب ضرورت۔                                             



                                                     :ترکیب                                                                  


پائے اچھی طرح دھو کر ککر میں ڈالیں اس میں اتنا پانی ڈالیں کہ.                                                                

پائے ڈوب جائیں ککر پورا منہ تک نہ بھریں۔ بلکہ تین تہائی تک ہی پانی ہو.                                                         

اب اس میں پسا ہوا لہسن اور نمک ڈالیں لونگ اور دار. چینی ثابت ڈال دیں ککر بند کر کے اس پر ویٹ رکھ کر پکنے کے لئے رکھ دیں۔ جب ککر چلنے لگے تو اس کو آدھا گھنٹہ تک چلنے دیں پھر اتار لیں پائے گل چکے ہوں گے۔ اب تھوڑی سی پیاز پیس لیں۔ ایک کھلے منہ کی دیگچی میں گھی گرم کریں اس میں کٹی ہوئی پیاز مل کر بادامی رنگ کی کر لیں پھر اس میں پسی ہوئی پیاز ، لہسن اور ادرک ڈال کر خوب بھونیں پھر سارے پسے ہوئے مصالحے ڈال دیں تھوڑا سا بھونیں ساتھ ساتھ اس میں پایوں کی یخنی تھوڑی تھوڑی سی ڈال کر بھونتے جائیں اب اس میں دہی پھینٹ کر ڈال دیں اور بھونیں جب دہی کا پانی


خشک ہو جائے تو اس میں یخنی سے پائے نکال کر ڈالیں اور بھونیں پھر اس میں ساری یخنی ڈال دیں اور ککر میں تھوڑا سا پانی ڈالنا چاہیں تو ڈال کر پکا لیں۔ جب شوربہ حسب پسند رہ جائے تو اتار لیں اس میں گرم مصالحہ اور دھنیہ ڈال دیں کھانے کے لئے پیش کریں۔